/
  • Streaming + Download

    Purchasable with gift card

     

1.
Otthon bolondját járja a világ, Majmos, zavaros, perces, hittelen, Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn, Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák. Magyar Bábelnek ostoba kora, Ments, Atyaisten, hogy benne legyek: Engemet kötnek égbeli jegyek S el kell hogy jöjjön nászaink sora. Most perc-emberkék dáridója tart, De épitésre készen a kövünk, Nagyot végezni mégis mi jövünk, Nagyot és szépet, emberit s magyart. Robogok honról rejtett vonaton, Ebek hazája ma, nem az enyém S ha marad csak egy hivőm, szent legény, Még a holttestem is ellopatom. Ez a ricsaj majd dallá simul át, Addig halottan avagy éberen Pihenjen a szent láz s az értelem, Míg eltünnek a mai figurák. Magyar leszek majd, hogyha akarom, Ha nem sutáké lesz itt a világ S fölcsap minden szent és igazi láng Rejtekből avagy ravatalon.

about

A Poetry Series nyoldadik részében a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, a magyar politikai újságírás egyik legnagyobb alakja, diósadi Ady András Endre rendkívül erős és őszinte verse, amit több mint 100 évvel papírra vetése után, egyaránt szeret használni balról jobbra mindenki. Én, ezt a görbe tükröt viszont nem szeretném egyik irányban sem felmutatni.

Eme megható és mély verset ismét a csodálatos, Balázs Béla-díjas magyar színművész, filmrendező, forgatókönyvíró, producer, Bujtor István szavalja el úgy, hogy minden egyes sor szinte csontig hatol az emberben.
A köntösömbe bújtatott vers korábban már hallható volt, de most a Poetry Series keretein belül mutatkozik be újra, emléket állítva a nagyszerű költő halálának századik évfordulóján.

Mivel szerintem ezek a versek, gondolatok közkincsek, úgy gondoltam ingyenesen hozzáférhetőek lesznek.
Kérlek adj nekünk visszajelzést ha tetszett, akár itt a Bandcamp-en, vagy a YouTube-on.

Köszönöm.


Árpád Nagy barátomnak köszönöm a sokéves segítséget a művek utómunkáiban, mint keverés és masterelés. Nélküle kevésbé lenne élvezhető, bármely munkámról is legyen szó.

credits

released January 27, 2019

Vers: Ady Endre
Előadja: Bujtor István
Zene: Vajda Miklós
Keverés és masterelés: Nagy Árpád, Vajda Miklós

license

all rights reserved

tags

about

Miklos Vajda

The "quiet producer" fom Hungary, who make electronic music, from ambient to deep house since 1990. Has a several nicknames, like:Butter Solkim, Colors of Kitchen, Semmelkren, Audiosex. Based in Austria.

contact / help

Contact Miklos Vajda

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

If you like A Perc Emberkék Után, you may also like: